Microsite

A microsite egy kisebb, néhány aloldalt (1-5) tartalmazó weboldal. Önállóan működik, de általában egy nagyobb oldal kiegészítő oldala, mely specifikus információt tartalmaz például egy termékről / termékcsoportról vagy eseményről. Működését tekintve lehet állandó, vagy ideiglenes, időszakra szóló.

Egy microsite-on az aloldalak cikkeket, a szövegbe ágyazott képeket, hivatkozásokat, beágyazott videókat, esetleg táblázatokat, letölthető anyagokat tartalmazhatnak. Ezen információs aloldalak mellett azonban előfordul hogy online jelentkezés, nyereményjáték, vendégkönyv funkció is található. A microsite designja illeszkedhet a már létező, nagyobb oldal arculatához, de lehet attól különböző is.

Árak

Az igényektől függően egy microsite elkészítése cégünknél 30 000 forinttól kezdődik. A kért plusz funkciók és arculattól függően azonban ez lehet drágább is.

Menete

A microsite kialakításának menete nagyban hasonlít egy bemutatkozó oldal kialakításához, főként ha önálló oldalról van szó.

 

Igényfelmérés

Microsite-ot általában már egy meglévő oldal kiegészítőjeként kérik, ezért az igényfelmérés során sok kérdés már tisztázott. Microsite esetében ha sok extra funkció szükségeltetik, vagy a microsite teljesen eltér a főoldaltól, és annak koncepciójától, hasznos a személyes találkozó és megbeszélés. Egyéb esetben elegendő néhány kérdést tisztázni: milyen tartalmak legyenek, milyen arculattal, milyen szerkezetben.

Ezt követően küldjük el részletes árajánlatunkat, mely modulonként lebontva ismerteti árainkat. A kötelező modulokon felül sokszor választható modulokat is ajánlunk. Az árajánlat tartalmazza az elkészítési határidőt, valamint a felmerülő további költségeket. (domain regisztráció) Microsite esetében az oldalt a már meglévő tárhelyre szoktuk fejleszteni, így annak nincs további költsége, természetesen nagyobb fejlesztés esetén előfordulhat hogy külön tárhelyre is szükség lehet.

 

Szerződéskötés vagy megrendelő

Amennyiben elfogadja ajánlatunkat, úgy a projekt nagyságától függően vagy egy egyszerű megrendelőlapot vagy szerződést küldünk a weboldal fejlesztésről. Ha minket bíz meg a domain regisztrációval, úgy ezeket is intézzük. A szerződés aláírásával elkezdődik a munka.

 

Design

Amennyiben az igényfelmérés során még nem esett szó az igényelt egyedi design, arculatról, úgy azt ebben a szakaszban pontosítjuk. Microsite esetén előfordul, hogy a megrendelőnek nincs szüksége új arculatra, csupán a már meglévő arculatot új szerkezetre kell alkalmazni, esetleg a képeket, szlogent, logót lecserélni.

Az igény felmérése során vagy a megrendelő határozza meg az oldal szerkezeti felépítését, vagy a mi ajánlásainkból válogat. A szerkezet és egyéb tényezők (szín és formavilág) tudatában, a design bonyolultságától és weboldal nagyságától függően néhány napon vagy egy-két héten belül elkészítjük a design tervet, melyet elektronikus formában elküldünk véleményezésre. A véleményektől és módosítási igényektől függően egyszer vagy akár többször ezt a folyamatot megismételjük.

 

Fejlesztés

Az elfogadott design után jön a fejlesztési fázis, melynek hossza a weboldal funkcióitól függ. Bár nem feltétele a fejlesztésnek, de mindenképpen hasznos, hogyha a tartalom minél hamarabb hozzánk kerül, ezért ebben a fáisban már szoktuk kérni az aloldalak megnevezését, és ha lehetséges azok tartalmát. Általában napokon vagy 1 héten belül jelezzük, hogy az oldal kész van. Ekkor egy hivatkozást küldünk, amin meg lehet tekinteni a kész oldalt.

 

Tartalomfeltöltés

Amint a tartalmat kézhez kapjuk, és a fejlesztés kész van, feltöltjük a tartalmat. Amennyiben időben megkapjuk azt, úgy a fejlesztési szakasz végén rögtön feltöltjük a tartalmat, és a feltöltött weboldalt tartalmazó hivatkozást küldjük el.

A tartalomfeltöltést követően van még lehetőség módosításokra, csiszolgatásokra. Ekkor optimalizáljuk az oldalt, hogy minél keresőbarátabb legyen.

 

Projektzárás

A kész, feltöltött oldalt a megrendelő kérésére kiélesítjük. A projektet lezárjuk és számlázunk.

Gyakran ismételt kérdések

Mikor és milyen információkat, tartalmakat kell önöknek küldenem?

  • Az igényfelmérés során kell válaszolnia a kérdéseinkre, valamint ismertetnie igényeit, céljait.
  • Amennyiben még nem partnerünk, szükségünk lesz céges adataira, elérhetőségeire.
  • Az arculat design kialakítás során is ismertetnie kell elképzeléseit, válaszolni kérdéseinkre, valamint elküldeni nekünk azon létező arculati elemeket (pl.: logo), amiket szeretne beépíteni oldalába, amennyiben ezek még nem állnak korábbi projektekről rendelkezésünkre.
  • Bármikor a fejlesztés vége előtt elküldheti nekünk weboldalának tartalmát, a szövegeket, képeket, hivatkozásokat.

 

Hogyan küldjem el a tartalmakat?

  • A tartalom mennyiségétől függően vagy e-mailen keresztül, vagy fájlküldő oldal segítségével, vagy az általunk megadott FTP-re feltöltve, esetleg személyes találkozó esetén pendrive-on. A tartalomnak elektronikus formában kell lennie, a szöveg is begépelve word vagy más karakteres formátumban.

 

Milyen designt válasszak a weboldalamra?

  • Igényeitől és árérzékenységtől függően válasszon. Microsite esetén a microsite a fő oldal arculatába kell hogy illeszkedjen, de lehetséges az is hogy egy teljesen eltérő, egyedi designra van igény. Legtöbb esetben a meglévő designt kell átalakítani.

 

Nincsenek képeim, de jó lenne, ha az oldalamat díszítené néhány kép.

  • Jó néhány oldal foglalkozik jogtiszta fotók, képek eladásával. (árban körülbelül 200-2000 forint egy kép, de léteznek ingyenes jogtiszta képek is) Amennyiben ilyenre van igény, megadunk néhány ilyen oldalt, ahol válogathat.

 

A google-ben mikor fogok látszani?

  • Az élesítés után akár 1-2 hét is eltelhet mire a google adatbázisába bekerül a tartalom. Hogy ennél gyorsabban megjelenjen az oldal, a projekt kezdetén ajánlani szoktuk egy „Fejlesztés alatt” oldal kirakását, mely fontos kulcsszavakat, elérhetőségeket tartalmazhat.

 

Nem szeretnék foglalkozni az adminisztrációs felülettel.

  • Ezzel sokan vannak így. Bízza ránk az oldal karbantartását! Szolgáltatásunkról bővebben itt olvashat.

 

Problémám van a feltöltéssel / oldallal kapcsolatban, de már lezárult a projekt.

  • Keressen minket nyugodtan, ha hibát talál, vagy ha bármilyen kérdése van. Az ilyen megkeresésekért nem kérünk pénzt. Ha bármilyen hiba lenne az oldalon, úgy azt garanciálisan javítjuk. Amennyiben kérése fejlesztést vagy tartalom feltöltést igényel, úgy elküldjük ajánlatunkat.
Ingyenes vélemény
ADJA MEG WEGOLDALÁNAK CÍMÉT, ÉS MI EGY RÖVID SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNYT KÜLDÜNK ÖNNEK, VALAMINT JAVASLATOT AZ OLDAL HATÉKONYABBÁ TÉTELÉRE, AMENNYIBEN EZ LEHETSÉGES
Tanácsadás
AMENNYIBEN MEGTETSZETT INGYENES VÉLEMÉNYÜNK ÉS TOVÁBBI TANÁCSOKRA VAN SZÜKSÉGE, VAGY BÁRMILYEN ONLINE VAGY FEJLESZTÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSE VAN, ÁLLUNK RENDELKEZÉSÉRE!
Egyedi ajánlatkérés
Válogasson modulok, funkciók között, válaszoljon néhány egyszerű kérdésre, és tudja meg mennyiért készítjük el igényeinek megfelelő weboldalát!