Összetett weboldal

Egy összetett weboldal a bemutatkozó weboldallal szemben nem csak egyszerű formázott szövegeket tartalmazhat, hanem más modulokat is. Lehet ez termék és / vagy referencia katalógus, hírek, hírlevél küldő motor, vagy bármilyen egyedi igény.

Minél összetettebb egy weboldal, minél több funkciót tartalmaz, annál inkább fontosabb az, hogy a weboldal és adminisztrációs felülete minél jobba személyre legyen szabva, minél inkább illeszkedjen a megrendelő igényeihez.

Egy ilyen weboldalnál akár egy olyan egyszerű modul mint a referenciák katalógusa is teljesen eltérő lehet, attól függően hogy milyen cégnek készül. Lehetséges, hogy még egy cég több tíz fotóval tudja bemutatni korábbi munkáit, más cég leírásokkal, vagy akár videókkal, letölthető anyagokkal. A referenciák számától függően a korábbi munkákat fel lehet sorolni egy egyszerű listában, több referencia esetén egy vagy kétszintű csoportba sorolva. Ezért is fontos, hogy felmérjük a pontos igényeket, és annak megfelelően alakítsuk ki az igényelt modulokat, hogy azt a weboldalon a lehető leghatékonyabban prezentáljuk.

Mint a bemutatkozó oldal esetében is, itt is kiemelt fontosságú a kezdőoldal, amire általában egy kevert tartalmú oldalt ajánlunk, mely a többi modul tartalmaiból szemezget: mint például kiemelt termékek, legújabb hírek.

Árak

Egy összetett weboldal kialakítása bonyolultságától függően akár több száz ezer forintba is kerülhet. Igényeinek ismeretében tudunk pontos árajánlatot tenni. Bizonyos feltételek mellett a weboldal kialakításának díját részletfizetéssel is ki lehet fizetni.

Menete

A weboldal kialakításának menete szinte megegyezik a bemutatkozó oldal kialakításával, azzal a különbséggel, hogy sok funkció esetén ajánljuk, hogy a weboldal két fázisban készüljön el, így a weboldal csökkentett funkciókkal már korábban elindulhat, mint ahogy befejeződne a fejlesztés.

 

Igényfelmérés

Egy összetett weboldal esetében személyes találkozón érdemes átbeszélni az igényeket. A személyes igényfelmérés előnye az, hogy mi is jobban megismerjük az igényeket, és Ön is fontos információkat, tanácsokat kaphat tőlünk a weboldal kialakításával kapcsolatban.
Természetesen az embernek nincs ideje minden weboldal készítő céggel személyesen beszélni, így első körben telefonon vagy e-mail-en keresztül is egyeztethetjük a fontos részleteket, hogy egy közelítő árajánlatot tudjunk adni. Amennyiben ajánlatunk megnyeri tetszését, úgy pontosíthatjuk az igényeket, és ajánlatunkat. A kötelező modulokon felül sokszor választható modulokat is ajánlunk. Az árajánlat tartalmazza az elkészítési határidőt, valamint a felmerülő további költségeket. (domain regisztráció, tárhely, szükség esetén karbantartás)

 

Szerződéskötés

Amennyiben elfogadja ajánlatunkat, úgy elküldjük szerződésünket a weboldal fejlesztésről. Ha minket bíz meg a tárhely szolgáltatással, és domain regisztrációval, úgy ezeket is intézzük. A szerződés aláírásával elkezdődik a munka.

 

Design

Amennyiben az igényfelmérés során még nem esett szó az igényelt egyedi design, arculatról, úgy azt ebben a szakaszban pontosítjuk. Ez történhet egy igényfelmérő kérdőív, vagy személyes beszélgetés keretében. Sokszor az is előfordul, hogy a megrendelőnek nincs szüksége designra, arculatra, mert azt mással elkészítette, vagy megfelel korábbi weboldalának arculata, vagy vásárolt egy sablont.

Az igény felmérése során vagy a megrendelő határozza meg az oldal szerkezeti felépítését, vagy a mi ajánlásainkból válogat. A szerkezet és egyéb tényezők (szín és formavilág) tudatában, a design bonyolultságától és weboldal nagyságától függően egy-két héten belül elkészítjük a design tervet, melyet elektronikus formában elküldünk véleményezésre. A véleményektől és módosítási igényektől függően egyszer vagy akár többször ezt a folyamatot megismételjük.

 

Fejlesztés

Egy összetett oldal esetében előfordul, hogy a fejlesztés (adatbázis tervezés, adminisztrációs felület kialakítása) még a design kialakítás fázisa alatt elkezdődik, hogy minél gyorsabb határidővel tudjuk szállítani a weboldalt. A fejlesztési fázis hossza a weboldal összetettségétől függ, sok funkció esetén ez akár egy hónapig is elnyúlhat. Bár nem feltétele a fejlesztésnek, de mindenképpen hasznos, hogyha a tartalom minél hamarabb hozzánk kerül, ezért ebben a fázisban már szoktuk kérni az aloldalak megnevezését, és ha lehetséges azok tartalmát.

Ez főleg akkor fontos, ha több fázisban történik a fejlesztés, hiszen az első fázis lezárta után, a weboldal élesítése előtt fel kell tölteni a kezdeti tartalmat.

 

Tartalomfeltöltés

Amint a tartalmat kézhez kapjuk, és a fejlesztés - vagy adott fázis fejlesztése - kész van, feltöltjük a tartalmat. Amennyiben időben megkapjuk azt, úgy a fejlesztési szakasz végén rögtön feltöltjük a tartalmat, és a feltöltött weboldalt tartalmazó hivatkozást küldjük el.
A tartalomfeltöltést követően van még lehetőség módosításokra, csiszolgatásokra. Ekkor optimalizáljuk az oldalt, hogy minél keresőbarátabb legyen.

 

Projektzárás

A kész, feltöltött oldalt a megrendelő kérésére kiélesítjük. A projektet lezárjuk és számlázunk. Ha több fázisban készül el a weboldal, úgy minden fázis végén az adott fázist lezárjuk, és számlázzuk.

Amennyiben szükség van rá, úgy személyes találkozó keretében megmutatjuk az adminisztrációs felület használatát.

Gyakran ismételt kérdések

Mikor és milyen információkat, tartalmakat kell önöknek küldenem?

 • Az igényfelmérés során kell válaszolnia a kérdéseinkre, valamint ismertetnie igényeit, cégét, céljait.
 • A szerződéskötéshez szükségünk lesz céges adataira, elérhetőségeire.
 • Az arculat design kialakítás során is ismertetnie kell elképzeléseit, válaszolni kérdéseinkre, valamint elküldeni nekünk azon létező arculati elemeket (pl.: logo), amiket szeretne beépíteni oldalába.
 • Bármikor a fejlesztés vége előtt elküldheti nekünk weboldalának tartalmát, a szövegeket, képeket, hivatkozásokat.

 

Hogyan küldjem el a tartalmakat?

 • A tartalom mennyiségétől függően vagy e-mailen keresztül, vagy fájlküldő oldal segítségével, vagy az általunk megadott FTP-re feltöltve, esetleg személyes találkozó esetén pendrive-on. A tartalomnak elektronikus formában kell lennie, a szöveg is begépelve word vagy más karakteres formátumban.
 • Termékkatalógusnál, de más moduloknál is előfordul, hogy túl alacsony felbontású képeket kapunk a megrendelőtől, amiket nem lehet nagyítani, ezek a kész weboldalon nem mutatnak esztétikusan. Kérjük, hogy a tartalom összeállítása során próbáljon minél nagyobb felbontású, jó minőségű képet küldeni.

 

Milyen designt válasszak a weboldalamra?

 • Összetett weboldal esetén ajánljuk az egyedi professzionális arculat kialakítását, de igényeitől és árérzékenységtől függően válasszon. Ha sajátos elképzelései vannak, vagy profi megjelenést, arculatot szeretne, válassza az egyedi arculat kialakítását. Árban kedvezőbb megoldás, ha egyszerű designt választ, ez is egyedi, de a design csupán egyszerű formákat, színeket, színátmeneteket, árnyékokat tartalmaz. (néhány példa itt) Árban hasonló, ha kész sablont választ (segítünk, hogy hol találhat ilyeneket), ezek nem egyediek, bár néhány változtatást (szín, szövegek, elrendezés) eszközölhetünk rajtuk.

 

Nincsenek képeim, de jó lenne, ha az oldalamat díszítené néhány kép.

 • Jó néhány oldal foglalkozik jogtiszta fotók, képek eladásával. (árban körülbelül 200-2000 forint egy kép, de léteznek ingyenes jogtiszta képek is) Amennyiben ilyenre van igény, megadunk néhány ilyen oldalt, ahol válogathat.

 

A google-ben mikor fogok látszani?

 • Az élesítés után akár 1-2 hét is eltelhet mire a google adatbázisába bekerül a tartalom. Hogy ennél gyorsabban megjelenjen az oldal, a projekt kezdetén ajánlani szoktuk egy „Fejlesztés alatt” oldal kirakását, mely fontos kulcsszavakat, elérhetőségeket tartalmazhat.

 

Nem szeretnék foglalkozni az adminisztrációs felülettel.

 • Ezzel sokan vannak így. Bízza ránk az oldal karbantartását! Szolgáltatásunkról bővebben itt olvashat.

 

Problémám van a feltöltéssel / oldallal kapcsolatban, de már lezárult a projekt.

 • Keressen minket nyugodtan, ha hibát talál, vagy ha bármilyen kérdése van. Az ilyen megkeresésekért nem kérünk pénzt. Ha bármilyen hiba lenne az oldalon, úgy azt garanciálisan javítjuk. Amennyiben kérése fejlesztést vagy tartalom feltöltést igényel, úgy elküldjük ajánlatunkat.

 

Nekem sürgősen szükségem van a weboldalra. Mennyire biztos a határidő?

 • Amennyiben nagyon sürgős, hogy online megjelenés legyen, ajánlani szoktuk a több fázisban való fejlesztést, így az első fázis hamar elkészülhet, és megjelenhet a világhálón. A gyakorlatban viszont elég sűrűn előfordul, hogy nem készül el az oldal határidőre, és az esetek 95%-ban ennek az az oka, hogy nem kapjuk meg időben vagy egyáltalán a weboldal tartalmát, menüpontokat, amik szükségesek az induláshoz.
Ingyenes vélemény
ADJA MEG WEGOLDALÁNAK CÍMÉT, ÉS MI EGY RÖVID SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNYT KÜLDÜNK ÖNNEK, VALAMINT JAVASLATOT AZ OLDAL HATÉKONYABBÁ TÉTELÉRE, AMENNYIBEN EZ LEHETSÉGES
Tanácsadás
AMENNYIBEN MEGTETSZETT INGYENES VÉLEMÉNYÜNK ÉS TOVÁBBI TANÁCSOKRA VAN SZÜKSÉGE, VAGY BÁRMILYEN ONLINE VAGY FEJLESZTÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSE VAN, ÁLLUNK RENDELKEZÉSÉRE!
Egyedi ajánlatkérés
Válogasson modulok, funkciók között, válaszoljon néhány egyszerű kérdésre, és tudja meg mennyiért készítjük el igényeinek megfelelő weboldalát!